Case - Consumentenbond

digitaal uitgeven van consumentengidsen

De Consumentenbond is er voor consumenten en is ván consumenten, zoals ze zelf aangeven. Het belang van de consument staat voorop, en de Consumentenbond is daarin het platform van en voor deze consumenten. Ze informeert haar leden onder andere via internet, boeken, en natuurlijk de alom bekende gidsen. Maar tijden veranderen, de manieren van het lezen van de gidsen ook, wij maakten de Consumentenbond Kiosk.
 

Digitale Consumentengids(en)

Consumentenbond

De Consumenten wil graag dat haar leden op een zo makkelijk mogelijke manier de content kan consumeren. De magazines en gidsen op papier, via informatie en discussie op de site, en met de opkomst van smartphone en tablets ook via een app. De gidsen zijn er al, maar nog het het platform om deze bij de abonnees te krijgen en om het als digitale uitgave te verkopen.
 
Publiceren magazines, testen, gidsen en boeken
De wensen van de Consumentenbond worden voor een deel al ingevuld door het platform van Push2Tablet. Wij sloten de De Consumentenbond aan op dit platform, en breidden het account uit met extra mogelijkheden. Natuurlijk kan een uitgever van de Consumentenbond zelf magazines, boeken, artikelen en minigidsen uploaden en publiceren. Ook kan elke uitgave worden voorzien van interactieve elementen zoals links, video’s, discussiefora of galleries. Voor de Consumentenbond zijn eigen reeksen aangemaakt, en kan de redactie een alert versturen wanneer een nieuwe uitgave beschikbaar is.
 
Abonnees en abonnementen
De abonnees krijgen zowel de papieren als de digitale versie in hun abonnement. Voor ons was het dan ook zaak om deze groep te kunnen herkennen. We hebben hiervoor het Push2Tablet platform gekoppeld aan de systemen van de Consumentenbond. Hierdoor is het voor gebruikers mogelijk om met het Consumentenbond lidnummer in te loggen en gelijk de uitgaven uit het abonnement te downloaden. Daarnaast krijgen ingelogde leden korting op de andere producten. Niet leden zijn natuurlijk ook welkom, en krijgen de normale prijzen van de gidsen, boeken en testartikelen. 

Consumentenbond Kiosk app


Het resultaat is de Consumentenbond Kiosk, de nieuwe readerapp van de Consumentenbond en daarmee de opvolger van CB Kiosk. Wij maakten de Consumentenbond Kiosk app voor iOS en Android, geschikt voor smartphone en tablets. De Consumentenbond Kiosk app is gratis te downloaden in de AppStore van Apple en in de Playstore van Google. De app toont ontvangen uitgaven op Mijn Leestafel, en biedt collecties voor alle andere uitgaven. in de readerapp zijn er diverse mogelijkheden om te linken, teksten op te zoeken of juist te delen, en een gebruiker kan de app op meerdere apparaten tegelijk gebruiken, die vervolgens onderling worden gesynchroniseerd.
 

Consumentenbond en Yellowmind


Yellowmind maakte de readerapp Consumentenbond Kiosk en koppelden deze aan het digitale publishing platform Push2Tablet, en aan het abonneebestand van de Consumentenbond. Wilt u meer weten over de Consumentenbond Kiosk app of wat voor app wij voor uw organisatie kunnen maken, dan zien we uw reactie met plezier tegemoet.

 

Reageren