Case - Leeslounge

platform voor onbeperkt lezen en luisteren

Leeslounge staat voor zoveel lezen als je wilt. Wij maakten de website, de Apple en Android app, de koppelingen met o.a. Push2Tablet, Adyen, en met de abonnementendiensten van vele uitgeverijen.
 

Wat is Leeslounge

Leeslounge app web en mobielLeeslounge is de leesapp die onbeperkt toegang biedt tot meer dan 230 tijdschriften, en duizenden luisterboeken of stripboeken. Daarnaast bevat Leeslounge ook vakbladen, kranten en is het de readerapp voor eigen PDF en ePub bestanden. Leeslounge is daarmee een reader en kiosk app in-een, en is daarmee de perfecte reader voor op vakantie, onderweg in de trein of voor het momentje voor jezelf als je thuis bent. De Leeslounge app is niet alleen bedoeld om zoveel te lezen als je wilt, maar ook waar en wanneer je wilt.
 
Huisstijl
Voor het Leeslounge project hebben wij de huisstijl ontworpen en toegepast in alle elementen van het project. Van het app- en webdesign tot aan de mailingen en de sociale media pagina’s. Het logo, de huisstijlbeelden, en de iconen en lettertypes zijn gebaseerd op het ongelimiteerde karakter, de vrijheid, en het overal en altijd beschikking hebben over je favoriete leesmateriaal.
 

App development

Tijdschrift lezen op iPadDe Leeslounge-app is de doorontwikkeling van eerdere readerapps die Yellowmind maakte. Voor Leeslounge gebruikers is app afgestemd op verschillende leesmomenten en intuïtief in gebruik. Wij maakten de app met een leesplank en boekenkast, overzichtelijke collecties, de mogelijkheid om met meerdere apparaten gebruik te maken van het account, familieabonnementen, maar  bijvoorbeeld ook het offline kunnen lezen in de app. Verder biedt Leeslounge een optimale ervaring in de app, in de reader, en in de tal van mogelijkheden om zoveel te lezen als je wilt.
 

Web development

Leeslounge websiteDe website is voorzien van het nieuwe design, waarin beeld en content duidelijk naar voren komen. Zo is in een oogopslag duidelijk waar Leeslounge voor staat. Via een simpele structuur en een opvallende call to action kan de bezoeker zich snel en eenvoudig registreren. Nieuwe bezoekers krijgen een gratis proefabonnement van twee weken, bestaande abonnees komen op hun persoonlijke pagina om het abonnement te beheren of om naar de Online Reader door te gaan.
 
Online reader
Online Reader desktopGebruikers van het Leeslounge platform hebben ook toegang tot de Online Reader. Door hier op in te loggen maken zij via een internetbrowser, bijvoorbeeld op de laptop of de desktop, gebruik van het Leeslounge abonnement. Het kunnen lezen via een webbrowser is natuurlijk handig voor degenen die (even) geen smartphone of tablet hebben, maar ook voor als de informatie in een magazine als input om op de computer verder te gebruiken. Hierbij valt te denken aan het plannen van een verre reis, maar ook voor zakelijke of studiedoeleinden
 

Push2Tablet

Leeslounge accountWij maakten een koppeling met het publishingplatform Push2Tablet voor het publiceren van nieuwe magazines, luisterboeken en andere uitgaven in de Leeslounge app. Uitgevers kunnen via het Push2Tablet platform zelf hun uitgaven aanbieden, en voorzien van aanvullende informatie zoals prijzen, abonnementen, publicatiedata, links en andere interactiviteit. Leeslounge haalt deze uitgaven op, en biedt ze aan bij de gebruikers die er recht op hebben, en aan abonnees van tijdschriften. Zij krijgen hiervan een notificatie, en kunnen de nieuwe edities downloaden via hun account.
 
Yellowmind en Leeslounge
Wij maakten het Leeslounge platform met de nieuwe website, de Online Reader, en natuurlijk ook de Leeslounge app voor Apple en Android. De eerste schetsen, het businessmodel, uiteraard het app development, maar ook de koppelingen naar bijvoorbeeld Adyen, Push2Tablet, diverse uitgevers, abonnees en diverse partners. Yellowmind maakte hiermee de gehele digitale keten van uploaden en publiceren van uitgaven door de uitgevers, tot het downloaden van de app en het onbeperkt lezen van boeken en tijdschriften door de vele gebruikers.

Wilt u meer weten over Leeslounge, Push2Tablet of wat voor app bij uw organisatie past, dan zien we uw reactie met plezier tegemoet. 
 

Reageren