Case - Push2Tablet

digitaal uitgeven

Yellowmind is al jaren actief bij uitgevers voor diverse internetprojecten. Met de introductie van de iPad was meteen duidelijk dat dit de oplossing is voor de problemen bij het digitaal uitgeven.

De destijds nieuwe iPad maakte veel mogelijk voor uitgevers, van simpel uitgeven op een internetpagina tot een speciale app die de content op een iPad-wijze toont. Wij hebben alle scenario's met uitgevers doorgenomen, en maakten het online uitgeefplatform Push2Tablet.
 

iPad appsWat is Push2Tablet

Push2Tablet is de online portal voor uitgevers om hun uitgaven op de tablet en smartphone te publiceren. Het enige dat nodig is is een internetverbinding, en speciale cursussen of programmeervaardigheden zijn niet nodig. Het platform zorgt voor het uploaden van de uitgaven, de beveiliging hiervan, de mogelijkheid om interactie in de uitgaven toe te voegen, en de verspreiding van het digitale product naar apps, webshops, en zelfs direct naar abonnees.

Video in een tijdschriftDe portal voor uitgevers is een onderdeel van Push2Tablet.com, de site met alle informatie voor uitgevers die digitaal willen publiceren. Push2Tablet biedt hiervoor een aantrekkelijk businessmodel en marketingkanaal, en het is ook mogelijk om eigen apps en shops hierop aan te sluiten. Zo krijgt de lezer een 'verrijkt' product in vergelijking met het oorspronkelijke fysieke product. De uitgever tenslotte, wordt in staat gesteld om met de gebruiker een normale commerciële transactie af te sluiten, leidend tot volledige eigendomsoverdracht, of tot een in de tijd beperkt leesrecht.
 

Hoe werkt P2T

Het platform bestaat uit een aantal onderdelen die samen worden ingezet voor het digitaal publiceren van de uitgeven: Een editor omgeving, en een serverplatform met een distributieserver en een exchangeserver.

De uitgever kan simpelweg inloggen, en zijn uitgaven uploaden. Deze zijn dan beschikbaar in de online editor die over een bestaand pdf-bestand van boek of tijdschrift een laag creëert die de leesbare inhoud voorziet van de interactiviteit. Zo kunnen links, films, foto's worden toegevoegd, maar kunnen ook ‘oude’ advertenties worden vervangen door tags die actuele nieuwe advertenties oproepen.

Digitaal tijdschrift lezenUitgaven die klaar zijn om te worden gepubliceerd, staan gereed op de distributie-server. Een tweede, fysiek gescheiden exchange-server zorgt voor de registratie van de licentievoorwaarden waaronder een lezer/klant de content op zijn tablet mag lezen en bekijken. Of dat nu voor bepaalde of onbepaalde tijd is. Dit stelt uitgevers in staat om digitale producten voor een losse verkoopprijs aan te bieden, een abonnementsprijs gekoppeld aan een periode of aantal uitgaven, maar bijvoorbeeld ook om licenties aan bestaande abonnees uit te delen.
 

Apps

Push2Tablet voorziet op dit moment apps voor Apple en Android van digitale uitgaven, zoals bijvoorbeeld die van Consumentenbond, Bibliotheek, DigimaQ, Van Dijk Educatie, In Planning, Publicenter, en natuurlijk Leeslounge. Daarnaast wordt Push2Tablet gebruikt door diverse uitgevers en webshops. Deze bieden hun uitgaven aan in eigen webshops of abonneebestanden. En Push2Tablet is de basis voor digityale leersystemen, zoals deze bijvoorbeeld door Van Dijk Educatie worden ingezet.
 

Digital Publishing en yellowmind

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Digital Publishing, of uitgeven op smartphones en tablets? Laat dan gerust een bericht voor ons achter of belt u ons op 035 548 60 80. Zelf digitaal uitgeven kan via Push2Tablet.

 

Reageren