Case - Bruna

ebooks en digitale distributie

Bruna is een bekend gezicht in vele winkelstraten. En, Bruna is marktleider op onder andere het gebied van (kinder)boeken, tijdschriften, dagbladen en wenskaarten. Bruna heeft altijd de klant centraal staan, zowel in de winkels als online op de website Bruna.nl. En met de opkomst van digitaal lezen, wil Bruna ook daarin een belangrijke rol spelen voor haar klanten.
 


Platform voor eBooks en digitale distributie

Voor uitgevers van boeken en tijdschriften is Bruna het distributie- en verkooppunt van de fysieke uitgaven. Om in te spelen op de ontwikkeling van 'digital publishing', hebben wij voor Bruna het digitale uitgeef- en distributieplatform Bliyoo gemaakt. De basis van dit platform is Push2Tablet, waarop diverse uitbreidingen en aanpassingen zijn gedaan met het oog op bestaande Bruna bedrijfsprocessen en -systemen. Daarnaast zijn o.a. tijdschriften en vakbladen ook beschikbaar voor Bruna.Voor de invoer van ebooks hebben wij het Bruna account bij CB (Centraal Boekhuis) gekoppeld aan het Push2Tablet platform. Hierdoor kunnen uitgevers in hun CB-dashboard aangeven dat ze ook digitaal willen verspreiden via Bruna. Deze ebooks worden in Push2Tablet beveiligd en versleuteld opgeslagen, en gedistribueerd naar de Bruna-outlets zoals de site en apps. Voor uitgevers was van wezensbelang dat hun content binnen Push2Tablet volstrekt veilig zou zijn voor onbevoegden. Het platform is door een onafhankelijke derde partij uitgebreid getest en onderzocht, en veilig bevonden.

Aan de consumentenzijde hebben wij het bestaande Bruna CRM-systeem ontsloten, waardoor het mogelijk is om ebooks aan bestaande Bruna-klanten uit te leveren. Door een directe en constante interactie met Bruna-klanten, wordt het Bruna CRM verrijkt met nieuwe digitale gegevens en wordt Push2Tablet constant voorzien van nieuwe en aangepaste gebruikersdata. Voor de Bruna-consument is er echter niets veranderd, via een Single Sign-On kan die nog steeds inloggen zoals die gewend is.

Digitale uitgaven verspreiden

De uitgaven worden via verschillende kanalen bij de consumenten gebracht. Op de Bruna site is een prominente rubriek ingericht voor het aanbieden en verkopen van ebooks. Dit deel van de website wordt ingevuld via Push2Tablet, en combinatie met een koppeling naar de Bruna webshop-omgeving.
 
Bliyoo
De app Bliyoo is aangepast naar het complete aanbod van Bruna. Daarnaast hebben we in de app een abonnementsvorm geïntroduceerd, waarmee het voor gebruikers mogelijk is om tegen een vast maandbedrag onbeperkt ebooks en tijdschriften te kunnen lezen. Bruna klanten kunnen inloggen met hun bestaande Bruna-account, nieuwe gebruikers kunnen op de Bruna site een (proef)abonnement afsluiten dat gelijk in de app actief is.Bruna winkels
Voor de winkels van Bruna is er de Bliyoo cadeaukaart geïntroduceerd. Deze prepaid kaart geeft een gebruiker een speciale code, waarmee het abonnement wordt geactiveerd. Wij koppelden de codes aan de kaarten, en verwerken deze wanneer ze worden ingevoerd op het Bruna platform. Op deze manier profiteren Bruna winkels van het digitale lezen, en kan de ontvanger van een kaart genieten van eindeloos leesplezier. Naast de app, zijn de uitgaven ook te lezen via de Online Reader die wij aan het platform toevoegden.
Bliyoo cadeaukaart in Bruna winkels

eReader
eBooks worden niet alleen in apps of online readers gelezen, maar natuurlijk ook op ereaders. Deze groep kon nog niet gebruik maken van een app, maar wel de gekochte ebooks bij Bruna downloaden en op de ereader zetten. Wij vonden echter een ereader die ook geschikt is voor (aangepaste) apps, en lanceerden samen met Bruna de ereader die ook geschikt is voor Bliyoo - eindeloos leesplezier.

Bruna en Yellowmind

De samenwerking van Bruna en Yellowmind is een strategisch partnership waarin de mensen van Yellowmind verschillende rollen vervullen. Naast de productontwikkeling voor het digitale uitgeven en lezen, voorzien wij ook in de technische ondersteuning van Bruna. Zowel op platformniveau, als tweedelijns helpdeskondersteuning voor vragen van Bruna klanten. Tot slot blijven wij ondernemend en nemen we deel in het marketingteam, het technische en het strategische overleg.

Wilt u meer weten over digitaal uitgeven, Bruna, Bliyoo of wat wij voor uw organisatie kunnen maken, dan zien we uw reactie met plezier tegemoet.
 

Reageren