Case - Van Dijk Digitaal

portal voor leermiddelen, scholen, leerlingen en smartboards

Van Dijk Educatie is de grootste distributeur van studieboeken en andere educatieve informatiedragers. Jaarlijks vinden ruim 10 miljoen studieboeken hun weg naar zo'n 750.000 leerlingen.


Leermiddelenlijst online
Alle bestellingen bij Van Dijk Educatie vinden plaats op basis van leermiddelenlijsten die per school en klas elk jaar weer opgesteld worden op basis van huur- en koopmodellen, adviezen omtrent nieuwe titels en doorgevoerde errata. Yellowmind heeft voor deze interne applicatie een on-line versie gebouwd zodat scholen hun leermiddelenlijsten zelf kunnen onderhouden. Uit veiligheidsoverwegingen is besloten beide systemen qua hardware gescheiden te houden. Voor de synchronisatie ontwikkelde Yellowmind een dedicated interface die ook de verschillende database platformen (Oracle en MySql) met elkaar koppelt.

Scholen portal
Als verlengstuk van de on-line service ontwikkelde Yellowmind ook een portal speciaal voor de scholen die klant zijn van Van Dijk Educatie. Via deze portal heeft men niet alleen toegang tot de leermiddelenlijsten maar ook tot uitgebreide management informatie bestaande uit html-, excel- en pdf-bestanden van leveringen, geplaatste orders enz. Een groot deel van deze gegevens wordt dagelijks ontsloten via dumps uit de BAAN-omgeving van Van Dijk Educatie.

Leerlingen portal
Voor de leerlingen ontwikkelde Yellowmind Van Dijk Digitaal, een portal waar elke leerling een overzicht vindt van al zijn/haar digitale lesmateriaal, werkboeken met een digitale component en methodesites. En zijn hierbij bijvoorbeeld activatiecodes nodig, dan worden deze automatisch ingewisseld voor gebruikerslicenties bij de websites van de betreffende uitgevers. Daarnaast bevat de portal een uitgebreid forum waarin leerlingen per vakgebied hun vragen kunnen stellen en elkaar helpen, aangevuld met professionele moderators.

Yellowmind ontwikkelde ook de middleware die uit de ruim 12 miljoen orderregels in de backoffice (BAAN), dagelijks zo'n 5 miljoen digitale componenten selecteert en verwerkt. Het resultaat wordt via het web met SOAP-koppelingen gedistribueerd naar de Van Dijk Digitaal-website en Eduroute (een gezamenlijk initiatief van de distributeurs dat de interfacing met websites van educatieve uitgevers verzorgt). De Yellowmind applicatie verzorgt tevens de automatisch verzending van ruim 500.000 e-mails en 200.000 brieven.

Reader volgsysteem
Veel scholen ontwikkelen ook eigen lesmateriaal in de vorm van readers. Van Dijk Educatie biedt deze scholen de mogelijkheid om deze door Van Dijk Educatie te laten drukken en te distribueren. Yellowmind ontwikkelde hiervoor het reader volg systeem (rvs), waarbij de auteur van de reader direct de drukwerkspecificaties in kan voeren aangevuld met de digitale content. Het systeem geeft direct een kostenschatting en bewaakt de gehele workflow van concept tot drukproefbeoordeling.

Wilt u meer weten? Neemt u dan gerust contact met ons op.


 

Reageren