Case - Companymatch

matchingsoftware voor bedrijven en werknemers

CompanyMatch is de tool van Werken Bij Merken die werkzoekenden met werkgevers matcht op basis van hun cultuurprofiel. Want vaak weet je wel wat voor baan je wilt, maar niet bij welk bedrijf dat het beste past. CompanyMatch biedt uitkomst.
 

Matching voor bedrijven en sollicitanten

Met dit idee kwamen Werken bij Merken en Yellowmind bij elkaar en de wens om dit online vorm te geven. Het concept van Werken bij Merken werd in het geheel doorgenomen en uitgewerkt, de ruime ervaring van Yellowmind in online recrutement en matching kwam hierbij goed van pas.

Om de cultuur van iemand en een bedrijf te kunnen matchen, moet deze in waardes worden uitgedrukt. Wij maakten voor Werken bij Merken een matchengine die bedrijfsculturen identificeert en karakteriseert. Daarnaast maakten wij bezoekersprofielen, die gebruikers in staat stellen om te ontdekken welke bedrijfsculturen het beste passen. Hiermee is een online tool beschikbaar gekomen die gebruikers in staat stelt om te ontdekken welke werkgevers passen, die inzicht geeft in je eigen wensen, en wat een overtuigende tool is om bij een sollicitatie mee te sturen.
Het resultaat van de matchingtool vertaalt zich onder andere in een website, een persoonlijk profiel, en een lijst van bedrijven die aan de hand van een percetage meer of minder matchen. Deze geheel nieuwe manier van een baan zoeken geeft bijzondere inzichten, want wellicht pas je heel goed bij een bedrijf waar je in eerste instantie nooit aan had gedacht.

Sinds de start in 2009 heeft Werken Bij Merken al veel, grote klanten mogen verwelkomen. En met internationale werkgevers gaat ook Werken Bij Merken en CompanyMatch internationaal. De site is beschikbaar in meerdere talen en de stappen over de grens zijn inmiddels gezet.

Naast de site maakten wij verschillende widgets en API's waarmee Company Match in te zetten is op andere platformen. Hierdoor kunnen bedrijven gebruik maken van hun cultuurprofiel, en worden werkzoekers gevonden om ook een profiel aan te maken.
 
Employer Brand Insights
Het succes van Werken Bij Merken met Company Match heeft ook tot de eerste spin-off geleid. Via Employer Brand Insights wordt de mogelijkheid geboden om de Employer Brand Scan zelf aan te bieden. Een handige tool voor elke HR afdeling.
 

Software development

Het plaform van CompanyMatch is voor software development open gesteld voor zowel Werken bij Merken als Yellowmind. Op deze manier kunnen beide teams onafhankelijk van elkaar voorbereiden, ontwikkelen en testen. Daarnaast kan er beter worden samengewerkt door het delen van het software development.

Werken bij Merken en Yellowmind

De online recrutement en matching heeft een nieuwe dimensie gekregen met CompanyMatch. Wij maakten de matchingstool, de website met het CMS Max, de verschillende koppelingen in API's en widgets, en onderhouden het platform van softare development tot hosting. Voor het verkennen van de mogelijkheden voor uw business kunt u ons natuurlijk een bericht achter laten of even bellen op 035 548 60 80.
 

Reageren