De Digitale Klas

Case - portal voor nieuwe media en digibord toepassingen

Van Dijk Educatie is de grootste distributeur van studieboeken en andere educatieve informatiedragers. Jaarlijks vinden ruim 10 miljoen studieboeken hun weg naar zo'n 750.000 leerlingen.
 

De Digitale Klas

De Digitale Klas (DDK) is een onderdeel van Van Dijk Educatie dat zich richt op het ontwikkelen en in de markt zetten van nieuwe media oplossingen voor het onderwijs. De huidige propositie richt zich op het Voortgezet Onderwijs en is een totaaloplossing rondom het digibord. Het bestaat uit interactieve content per methode en een platform om deze content te bewerken en te arrangeren en er les mee te geven.
 

Online portal De Digitale Klas

Van Dijk Educatie is met De Digitale Klas een nieuw initiatief gestart om het gebruik van Smartboards in de scholen te bevorderen. De Digitale Klas is een online portal waarin docenten toegang hebben tot professionele content, door uitgevers ontwikkeld en passend bij de gevolgde lesmethoden, vanzelfsprekend overzichtelijkgerangschikt naar vak, methode, leerjaar en hoofdstuk. De portal biedt een player en editor-omgeving, zodat een docent kan besluiten om een bestaande presentatie aan te passen aan zijn wensen of een geheel nieuwe presentatie kan maken en deze op te bergen onder zijn eigen account. Daarbij heeft hij/zij ook de mogelijkheid om dit werk op eenvoudige wijze te delen met collega’s.
 

De Digitale Klas en Yellowmind

Naast de portal ontwikkelde Yellowmind een geheel nieuwe editor/player applicatie in Adobe/Flex met daarin unieke interactieve programmeerfunctionaliteiten die specifiek zijn afgestemd voor het gebruik op Smartboards. Het datamodel werd voor een deel afgestemd op de SVG IWB-standaard en uitgebreid met nieuwe mogelijkheden (IWB-extended).

Yellowmind is vanaf het begin bij De Digitale Klas betrokken. Vanaf de directiebeslissing, naar de strategische uitwerking en research, tot aan de implementatie en bouw van de verschillende onderdelen. Deze nauwe samenwerking heeft tot gevolg dat Van Dijk Educatie heeft besloten om een kantoor bij Yellowmind in te richten om met gezamenlijke teams De Digitale Klas uit te werken.
 
Wilt u meer weten? Neemt u gerust contact met ons op via het onderstaande formulier.

 

Reageren