Digital publishing

tijdschrift en boek op tablet of smartphone

De wereld van tijdschriften, boeken, vakbladen en kranten is volop in beweging, en in ontwikkeling. De krant is een app, eBooks zijn tegenwoordig heel normaal, in plaats van een tijdschrift lezen consumeert men een artikel, digital publishing kent dan ook vele gezichten. Yellowmind heeft vanuit haar historie, haar partners en natuurlijke onze meest recente projecten een rijke ervaring met het uitgaven in nieuwe varianten.

< App developmentSoftware Development >

Content digitaal

Het toverwoord van 'digital publishing' is de content, dat is uiteindelijk wat de gebruiker wenst te ontvangen. De vraag is alleen in welke vorm en op welk moment. Om daar op in te kunnen spelen moet uw content vrij beschikbaar zijn in digitale vorm. Wij slaan dit op in een database, en koppelen dit aan het CMS Max waarmee u eenvoudig de content kunt beheren, toevoegen en publiceren. Door dit centraal op te slaan, bent u baas over de content en waar u het op wek moment op wilt publiceren.

Vanzelfsprekend is het ook mogelijk dat u de content al digitaal heeft opgeslagen, bijvoorbeeld in een redactiesysteem of contentstation. Wij koppelen onze systemen zonder problemen met andere systemen. Hierdoor blijft de redactie en studio functioneren als voorheen, en publiceert u digitaal uw uitgaven zonder dat dit de bestaande bedrijfsprocessen veranderd.
App

Apps zijn de meest gebruikelijke manier om op mobiele devices aanwezig te zijn. En ook de desktop apps zijn sterk in opkomst. Wij maken apps die geschikt zijn voor Apple's iOS en Android van Google. Windows apps kennen momenteel minder bereik, maar op verzoek behoort dit natuurlijk tot de mogelijkheden. Uw uitgaven in een app tonen kan van heel simpel tot tailor made of uitgebreid, samen met u kijken we naar de mogelijkheden en bepalen we wat in uw situatie het beste model is. Of dit nu het doorzetten van de druk-PDF is, het uitknippen en publiceren per artikel, of dat we de content tonen op een geheel eigen wijze.

Portal

Uitgeven via een internetsite is ook een vorm van digital publishing. Een andere manier van presenteren, een ander gebruiksmoment, en ook een ander businessmodel. Door een internetsite te voorzien van een portal, kan er gepersonaliseerd worden uitgegeven op internet. Via het CMS kan algemeen toegankelijk nieuws worden gepubliceerd, maar zijn modellen mogelijk om nieuws alleen voor abonnees beschikbaar te stellen, meer of minder advertenties te tonen, opt-in bestanden aan te leggen, een webshop te openen, printing on demand services aan te bieden, ..., en natuurlijk is er nog veel meer mogelijk. We verkennen graag met u wat het beste bij uw uitgaven past.

Digital publishing en Yellowmind

Wilt u meer weten over digital publishing voor uw tijdschrift, boek, krant of uitgeverij, dan lichten wij het een en ander natuurlijk graag toe in een persoonlijk gesprek. Laat u hieronder een reactie achter of belt u ons op 035 548 60 80.


 

Reageren