ITJobstar gelanceerd


Baarn - Vanaf vandaag is Nederland met ITJobstar een ICT platform voor IT vacatures rijker. De directe aanleiding voor de nieuwe ‘niche vertical’ is het ontbreken van een gratis ‘freemium’ site voor ICT bedrijven en intermediairs. Met ca 14.000 vacatures en freelance opdrachten onderscheidt ITJobstar zich van algemene verticals en vacaturebanken in haar aanbod, transparantie en positionering.

ItJobStar

ITJobstar: Direct solliciteren bij de bron

ITJobStar.nl verzamelt dagelijks Nederlandse ICT banen. Via eigen algoritmen worden IT functies ontdubbeld en gesorteerd naar relevantie en actualiteit. ITJobstar laat werkzoekenden rechtstreeks solliciteren bij de bron, ofwel de website van de adverteerder. Geen getrapte sollicitaties, maar korte lijnen.

Ernst Snijder Managing Director MegaJobs: “We zijn verheugd met ITJobstar als extra outlet voor de IT sector. Veel verticals bieden een verwaterd aanbod. Door te ontdubbelen en geen vacaturebanken in het aanbod op te nemen, biedt MegaJobs met ITJobstar een transparanter, vollediger en diverser aanbod.

Naast het gratis laten spideren van vacatures op ITJobstar biedt MegaJobs voor bedrijven ook de mogelijkheid om ICT vacatures tegen een geringe investering door te promoten op MegaJobs en haar netwerk. Additioneel bestaat de optie tot gebruik van de CV-database.
 

Huidige marktsituatie: Anticiperen op kieskeurigheid sollicitant

In de ICT sector zijn ca 250.000 mensen werkzaam voor 28.000 bedrijven, waarvan er ca 20.000 tot de ‘éénpitters’ behoren. In 2012 stonden ca 125.000 vacatures open, een groei van 5% tov 2011. In 2013 wordt een afvlakkende banengroei verwacht. Zwak blijven de bedrijfsbestedingen. Consultancy heeft te kampen met prijsdruk en afnemende opdrachten. Daar staat tegenover dat bedrijven meer investeren in mobiele toepassingen, e-Commerce, CRM en Business Intelligence. Doordat bedrijven deze software oplossingen wensen te integreren in hun kernactiviteiten zal eveneens de vraag naar dataopslag, cloud services en infrastructuur toenemen. Efficiëntie en toename in productiviteit zullen leiden tot een spiraal omhoog in de huidige economie. Als voortrekker is de ICT sector één van de weinige sectoren waarin de vraag naar personeel hoog blijft en zal aanhouden in de komende jaren. Binnen dit perspectief anticipeert ITJobstar op de kieskeurigheid van de sollicitant door een transparant totaalaanbod van vacatures aan te bieden.

Reageren