Google en SSL-certificaat


Goed gevonden worden in de zoekresultaten van Google is essentieel, en dat wordt bepaald door vele factoren. Google voegt daar nu eentje aan toe, want websites die beveiligd zijn met een SSL-certificaat gaat Google voortaan hoger in de zoekresultaten plaatsen dan websites die dit niet hebben.
 

SSL certificaat

SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer, een internetprotocol dat zorgt voor een versleutelde verbinding tussen de webserver en de internetbrowser van de bezoeker. Hiermee worden alle gegevens, die tussen de website en internetbrowser worden verstuurd, versleuteld en beveiligd. Dit is met name van toepassing op alle websites die online transacties en persoonlijke informatie uitwisselen en willen beveiligen. Met een SSL certificaat heeft uw website o.a.:
  • Beveiliging van transactie- en persoonsgegevens
  • Het HTTPS en het slotje in de adresbalk
  • Betrouwbaarheid en uitstraling
  • Een opmaat voor diverse keurmerken en certificeringen
  • Betere ranking in de zoekresultaten bij Google
En niet onbelangrijk, een SSL certificaat is bovendien erg belangrijk voor de identiteit van de website en de eigenaar daarvan. Het straalt vertrouwen uit, en bezoekers van de website weten dat er veilig met hun persoonsgegevens wordt omgegaan.
 

SSL aan website toevoegen

Websites die door Yellowmind worden gemaakt en gehost, kunnen uiteraard van een SSL certificaat worden voorzien. In overleg wordt bekeken welk certificaat van toepassing is, wordt deze vervolgens aangeschaft en geïnstalleerd. Heeft u vragen over het SSL certificaat, uw website of om deze aan uw site toe te voegen, dan kunt u onderstaand formulier daarvoor gebruiken.
 

Reageren