Nieuwe Historisch Nieuwsblad

Historisch Nieuwsblad is compleet vernieuwd. Een nieuw magazine, een nieuwe bladformule, en ook een geheel vernieuwde website. Om aan te sluiten bij de nieuwe bladformule is niet alleen een nieuw design gemaakt, maar hebben we ook de site anders ingericht qua content en gebruikersgemak.Design

Het nieuwe webdesign is gebaseerd op de nieuwe stijl van het magazine. De papieren versie is vertaald naar de online variant, en uitgewerkt voor elke type pagina. Natuurlijk de homepage, en daarna ook in de nieuwspagina’s, themapagina’s, de webshop, en alle andere contentpagina’s. Vanzelfsprekend zijn alle pagina’s responsive, waardoor deze optimaal getoond kunnen worden op desktop en mobiele schermen.
 

CMS

De site is geplaatst op het CMS platform van Veen Media, waar ook de andere magazines van de uitgever gebruik van maken. De redactie kan via het CMS eenvoudig nieuwe content toevoegen, bestaande content bewerken, of gebruik maken van contentsharing met andere redacties.

De nieuwe site is gericht op geschiedenisthema’s waar een bezoeker meer over wilt weten. De redactie kan via het CMS een nieuw thema aanmaken, deze voorzien van de thema-thumb en de thema-afbeelding. Binnen een thema kan dan verschillende content worden geplaatst: Nieuws, artikelen uit de magazines, video’s, maar ook bijvoorbeeld gerelateerde producten uit de webshop. De thema’s zijn een ideaal beginpunt voor (be)zoekers die meer willen weten over een onderwerp, maar ook voor de indexering in Google.

De thema-insteek komt ook terug in de andere onderdelen van de website. Zo kan men via Historischnieuwsblad.nl ook geschiedenis-reizen vinden, colleges bijwonen, of in de agenda kijken naar andere events.
 

Banners

Op een aantal posities in de site worden banners geserveerd via koppelingen met een extern bannersysteem. Maar de redactie heeft ook zelf de mogelijkheid om gericht een bepaald product of dienst aan te bieden. Op elke pagina kan een of meerdere advertorials worden geplaatst, wat natuurlijk relevant is met de zoekopdracht en dus de conversie vergroot.
 

Historisch Nieuwsblad en Yellowmind

Yellowmind is de internetpartner van Veen Media, de uitgever van Historisch Nieuwsblad. Wij hebben ons CMS Max zo ingericht dat het de basis vormt voor alle online titels. Redacties hebben de vrijheid om eigen content, uit print of voor enkel online doeleinden, in te voeren en door de eindredactie online te laten zetten. De content gaat primair naar de eigen titel, maar wordt ook aangeboden voor contentsharing.
 

Reageren