Geschiedenisfestival website

Na het succes van het Geschiedenisfestival 2015, organiseert Historisch Nieuwsblad voor de tweede keer het Geschiedenisfestival. Het festival voor geschiedenisliefhebbers staat natuurlijk de hele dag in het teken van geschiedenis, met sprekers als Herman Pleij, Annejet van der Zijl, maar ook bijzondere historische films en workshops. Speciaal voor het Geschiedenisfestival hebben wij een website gelanceerd. Gekoppeld aan het CMS Max en het online publishing platform van Veen Media.Omschrijving

Speciaal voor het Geschiedenisfestival hebben wij een website gelanceerd. De site is gebouwd rondom de pijlers van het festival en bevat alle informatie over de dag zelf, de sprekers, de tickets en de locatie. De site is gemaakt voor desktop en mobiel bezoek, en scrollt intuitief naar de overige content.

De onderdelen voor bijvoorbeeld de sprekers zijn in duidelijke, mobiel vriendelijke blokken gezet. Hierdoor is het mogelijk om meerdere sprekers op een rij te tonen bij een groot scherm, en de sprekers onder elkaar te tonen op het van een mobiele telefoon.

Geïnteresseerde bezoekers kunnen online hun tickets bestellen via de ticket-module van het CMS Max. Met deze module kan de webredactie zelf etickets aanmaken, aan de site koppelen, en via de webshop van Historisch Nieuwsblad laten afrekenen. Hierin zit ook de mogelijkheid voor 'Early Bird tickets', normale tickets en ook voor bijvoorbeeld het bijbestellen van lunches of andere extra's.

Geschiedenisfestival en Yellowmind

Yellowmind is de internetpartner van Veen Media, de uitgever van Historisch Nieuwsblad en de organisator van het Geschiedenisfestival. Wij hebben ons CMS Max zo ingericht dat het de basis vormt voor alle online titels. Redacties hebben de vrijheid om eigen content, uit print of voor enkel online doeleinden, in te voeren en door de eindredactie online te laten zetten. De content gaat primair naar de eigen titel, maar wordt ook aangeboden voor contentsharing.


 

Reageren