Historisch Nieuwsblad nieuwe site

Yellowmind vernieuwt de website van Historisch Nieuwsblad: Design, CMS, online strategie. Bekijk hier de case.Omschrijving

Voor Historisch Nieuwsblad hebben wij de website geheel vernieuwd. Gebaseerd op het succesvolle templage van het zusterblad Filosofie, heeft Historisch Nieuwsblad een nieuw design, nieuwe indeling, en een nieuwe online strategie.
 

Details


Design

Historisch Nieuwsblad homepageHet nieuwe webdesign is natuurlijk een uitwerking van de huisstijl en het magazine. Het websitedesign is aangepast aan de verschillende type pagina's, en geplaatst op de template zoals die ook voor Filosofie is ingezet. Bij binnenkomst op de homepage is de nieuwe opzet gelijk duidelijk, en wordt alles ondersteund met groot en duidelijk beeld. Deze insteek is doorgetrokken naar de artikelpagina’s, themapagina’s, en alle andere contentpagina’s. Vanzelfsprekend zijn alle pagina’s responsive, waardoor deze optimaal getoond kunnen worden op desktop en mobiele schermen.
 

CMS

Historisch Nieuwsblad themaDe site draait op het CMS platform van Veen Media, waar ook de andere magazines van de uitgever gebruik van maken. De nieuwe website vragt ook om een herindeling van de content, ingedeeld naar de hoofdrubrieken en de positioneringen uit het nieuwe design. We pasten hiervoor het Content Management Systeem aan, waardoor de redactie van Historisch Nieuwsblad eenvoudig de nieuwe content kan toevoegen, bestaande content kan bewerken, of gebruik maken van contentsharing met andere redacties.

Historisch Nieuwsblad artikelDe content van de nieuwe site richt zich volledig op het grote archief aan artikelen, thema's, events en aanverwante content. Alle content kan aan elkaar gelieerd worden, of het nu nieuws, artikelen uit de magazines, video’s, of bijvoorbeeld producten uit de webshop zijn. Zo vindt een bezoeker die meer wilt weten over een bepaald onderwerp, gelijk alles wat die moet weten.
 

Historisch Nieuwsblad en Yellowmind

Yellowmind is de internetpartner van Veen Media, de uitgever van Historisch Nieuwsblad. Wij hebben ons CMS Max zo ingericht dat het de basis vormt voor alle online titels. Redacties hebben de vrijheid om eigen content, uit print of voor enkel online doeleinden, in te voeren en door de eindredactie online te laten zetten. De content gaat primair naar de eigen titel, maar wordt ook aangeboden voor contentsharing.
 

Reageren